Taxi’s in Arnhem weigeren korte ritten

ARNHEM – Taxichauffeurs van standplaatsen rond het uitgaanscentrum van Arnhem weigeren om stappers mee nemen voor korte ritten. Ze wijzen die af omdat deze te weinig geld opleveren.
We willen dat de gemeente controleurs naar standplaatsen stuurt om de wet te handhaven

“We willen dat de gemeente controleurs naar standplaatsen stuurt om de wet te handhaven”, verzucht Jammy Sedighi van de stichting Kwaliteitstaxi Arnhem in oprichting, een organisatie die een einde wil maken aan wantoestanden in de branche.

“De gemeente moet waarschuwingen uitdelen, boetes uitschrijven en bij chauffeurs die niet luisteren voor 2 weken de vergunning intrekken om in Arnhem te mogen rijden.”

Wet
Taxibedrijven zijn verplicht om iedere rit te accepteren vanaf een door de gemeente aangewezen taxistandplaats. Dat staat al sinds 2010 in de wet. Alleen in uitzonderlijke gevallen mag een chauffeur weigeren.

Weigeren
Sedighi: “Ze staan op zo’n avond een hele tijd in de rij en dan komt een klantje voor paar meters naar de Hommelseweg. Daar hebben ze geen trek in. De buitenlandse chauffeurs zijn met weigeren begonnen, nu zie je dat ook de Nederlanders het doen.”

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?