VVD-Kamerlid stapt over en wordt lobbyist bij Uber

Bart de Liefde, VVD, Tweede Kamerlid, Lobbyist Uber

VVD’er Bart de Liefde stopt als Tweede Kamerlid en begint als lobbyist bij de taxi-app Uber. Bart de Liefde was meer dan een decennium actief voor de VVD. Hij was medewerker van de Tweede Kamerfractie van 2003 tot 2006, en vervolgens Kamerlid vanaf 2010. Voor die periode was hij al twee actief als lobbyist, onder meer bij het kantoor Dröge en Van Drimmelen (2009-2010).

De Liefde was in de Tweede Kamer de VVD-woordvoerder bij diverse onderwerpen op het gebied van Economische Zaken.

Afscheid

Hij neemt over drie weken afscheid van de Tweede Kamer. De Liefde heeft de voorzitter van de Tweede Kamer hier deze week van op de hoogte gesteld. Het Kamerlid gaat over naar een betaalde baan, dus heeft geen recht op wachtgeld.

Fractievoorzitter Halbe Zijlstra: “Wij respecteren Barts vertrek. Wij zijn hem dankbaar voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie.” De Liefde was nummer 36 op de VVD-lijst in 2012. Dat hij bij de volgende verkiezingen weer een plek in de fractie zou bemachtigen, is bepaald niet zeker.

Pleidooi Uber

Als woordvoerder Mededinging voor de VVD hield hij op 19 juni 2014 in de commissie Economische Zaken overigens nog een pleidooi voor Uber, weet de Volkskrant nog te vertellen. “Wat in Berlijn en Brussel is gedaan met een lokaal verbod op Uber, heeft bij ons de wenkbrauwen doen fronsen”, zei hij. En: “Ik zou graag van de minister de bevestiging horen dat in Nederland een verbod van Uber op lokaal niveau niet mogelijk is.”

De officiële functie van De Liefde bij Uber wordt: Public Policy Manager.

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?