Vermiste papegaai pakt de taxi terug naar huis

Vermiste papegaai pakt de taxi terug naar huis

Na drie weken vermist te zijn geweest, heeft een papegaai uit zichzelf het initiatief genomen om terug naar huis te gaan. Althans, zo lijkt het. De vogel was namelijk zelf naar een taxi toegelopen en had daar de chauffeur aangesproken. De man heeft vervolgens de baas van het beest achterhaald.

TAXI

Eind maart vloog de papegaai die de naam Evie heeft, weg uit de tuin van haar baasje Peter Jackson. De man uit Tamworth had de papegaai zoals altijd op zijn schouder alleen besloot het beest dit keer weg te vliegen. Enkele weken later bleek het vrije bestaan Evie toch te veel te zijn en hield ze een taxi aan.

ZOEKTOCHT

Taxichauffeur Pete Knight vertelt aan Mirror Online dat hij verbaasd was toen hij het beest tegenkwam. De vogel liep naar de man toe, begroette hem met ‘hello’ en klom vervolgens op zijn schouder. De chauffeur besloot in zijn auto te stappen en vanuit daar de zoektocht naar het baasje van de papegaai te starten. Hij plaatste een bericht op Facebook, dat de aandacht trok van de pers. Het bezorgde baasje Peter Jackson las de oproep in de krant en wist meteen dat het om zijn geliefde Evie ging.

KLETSEN

Volgens Peter gaat het goed met de papegaai. Hij is erg blij dat hij weer is herenigd met Evie. „Ik heb haar drie jaar geleden in huis genomen toen mijn vrouw net was overleden. Ik ben zo blij dat ze terug is. Evie lijkt zelf ook blij te zijn. Ze is weer terug op zijn schouder en kletst me de oren van mijn kop.”

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?