Van Gerwen maakt doorstart met failliet Jansen Taxi

Gepubliceerd op 14-12-2015 om 11:15
Wim Jansen en Marco van Gerwen, Jansen Taxi, Taxi Van Gerwen, taxibedrijf, overname

Het failliet verklaarde taxibedrijf Jansen Taxi maakt een doorstart bij de Van Gerwen Groep. Het taxibedrijf is nu geheel overgenomen door Van Gerwen Taxi en zal worden geintegreerd in dit taxibedrijf. Daardoor blijven de banen van 97 van de 121 medewerkers van Jansen behouden. Dat meldt Van Gerwen-eigenaar Marco van Gerwen.

Jansen Taxi uit Nuenen werd vorige maand failliet verklaard door de rechtbank in Den Bosch. Het bedrijf verzorgt vervoer in de regio Eindhoven voor grote klanten zoals gemeenten, zorgverzekeraars en scholen. Jansen had een schuld van 1,5 tot 2 miljoen euro. De merknaam en het telefoonnummer van Jansen taxi waren al in het bezit van Van Gerwen.

Doorstart

Curator Hoppenbrouwers liet eerder weten dat tien bedrijven interesse hadden getoond in het overnemen van de boedel, maar dat er slechts twee daadwerkelijk een bod hadden uitgebracht. Een van hen alleen op de bezittingen van het bedrijf, Van Gerwen op het bedrijf inclusief een deel van het personeel.

“De prijs en ook het aantal over te nemen chauffeurs heeft de doorslag gegeven voor de curatoren om met Van Gerwen in zee te gaan”, laat eigenaar Van Gerwen weten. Hij zegt ook dat al het vervoer in de tussentijd gewoon is doorgegaan en ook nu gewoon door zal lopen.

Door de overname blijft het aantal medewerkers van het taxibedrijf dat zijn baan verliest beperkt tot 24.

Lees ook: Recent overgenomen Jansen Taxi uit Nuenen failliet

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?