UberPop verboden in Duitsland, dienst gaat brutaal door

Gepubliceerd op 19-03-2015 om 08:23
Vrouwe Justitia, Justitie, rechtbank

Ook de rechter in Duitsland heeft een duidelijk verbod uitgesproken voor de illegale snorderdienst UberPop. Op elke overtreding staat een boete van 250.000 euro per keer. Uber heeft laten weten ook deze uitspraak van de rechter naast zich neer te leggen en de illegale snorderdienst gewoon voort te zetten in Duitsland. Net als in Nederland. Hier heeft overigens de Amsterdamse wethouder van verkeer het ministerie van Infrastructuur en Milieu opgeroepen om strenger te handhaven op de snorders van UberPop.

Bij UberPop verrichten particulieren met hun auto anderen tegen betaling taxivervoer. Dat is verboden; het gaat namelijk om snorders.

Personenvervoer

In de mondelinge behandeling van de zaak had de Duitse rechtbank al geconcludeerd dat het bedrijf de Duitse regels voor personenvervoer overtrad. In de ogen van de rechtbank gaat het om vervoer tegen een vergoeding en niet om een vrijblijvende ‘meerijdienst’. Eerder werd UberPop ook al door de Berlijnse rechter verboden.

Ook in Nederland is de dienst verboden door de rechter. En ook hier gaat Uber gewoon brutaal door met UberPop. Dat zorgt voor spanningen met de reguliere taxibranche. De Amsterdamse wethouder Litjens laat weten dat voor eigen rechter spelen ook verboden is.

Snorders

Litjens gaat wel met staatssecretaris Mansveld overleggen over de situatie. De ILT moet nog strenger optreden tegen de snorders, vindt hij. Gewone taxichauffeurs moeten voldoen aan heel veel eisen en een vergunning hebben. Ook die regels worden brutaal door UberPop genegeerd en Uber verdient hier flink geld aan.

In Frankrijk is de politie afgelopen week zelfs het kantoor van Uber binnengevallen door 25 politie-agenten. Hierbij zijn documenten en smartphones in beslag genomen. In Zuid-Korea is de lokale manager van Uber gearresteerd na een inval.

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?