UberBlack-chauffeurs Rotterdam in de clinch met Uber

Gepubliceerd op 21-01-2015 om 09:57
Uber Rotterdam, Marlies Dekkers, taxi

De Rotterdamse UberBlack-chauffeurs hebben Uber Nederland een ultimatum gesteld. De aanbieder moet per direct stoppen met de snorderdienst UberPop in de havenstad, anders weigeren de taxichauffeurs nog ritten voor UberBlack uit te voeren. Het gaat om in totaal 35 taxichauffeurs die aangesloten zijn bij de Rotterdamse TTO Stadstaxicentrale STC.

Dinsdagmiddag is er een gesprek geweest tussen Uber Nederland en voorzitter Adiel Butt van de centrale STC. Hierin heeft Uber bedenktijd gevraagd tot maandag.

Illegale chauffeurs

“Ze wilden ons geruststellen met een omzetgarantie. Maar dat is maar tijdelijk. Bovendien gaat het niet om de omzet, maar dat de illegale chauffeurs via UberPop worden gestopt”, zegt Butt.

Als Uber niet uiterlijk maandag stopt met UberPop, leveren alle 35 chauffeurs hun Uber-toestellen in. Daardoor zal de dekking van Uber in Rotterdam fors verslechteren. Volgens Butt blijven er dan nog maar enkele chauffeurs over.

Rechter

Volgens Butt dragen de 35 chauffeurs per week zo’n 17.000 euro commissie af aan Uber. ”Wij hebben Uber niet nodig. Binnenkort is het Vrienden van Amstel Live. Dan hebben we sowieso heel veel werk. Het gaat ons er om dat Uber stopt met de door de rechter verboden dienst UberPop.”

Naast het stoppen met rijden voor Uber, zijn de chauffeurs van plan om ook op allerlei manier de illegale snorderdienst UberPop tegen te werken. Bijvoorbeeld door hun ogen goed open te houden en de gegevens van de UberPop-chauffeurs door te geven aan de politie en de ILT.

Politie

”Wij gaan dan niet stilzitten, maar schakelen de politie, ILT en Belastingdienst in om op te treden tegen UberPop. En we gaan UberPop-chauffeurs blokkeren op straat. We zullen er voor zorgen dat zij boetes krijgen en dat hun auto’s in beslag worden genomen”, aldus Butt op RTV Rijnmond.

Deze UberPop-chauffeurs zijn particulieren die illegaal taxivervoer aanbieden via Uber. Als ze worden gepakt riskeren ze forse boetes en een strafblad. Want snorren is een misdrijf in Nederland.

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?