Uber trekt zich terug uit diverse Duitse steden

Gepubliceerd op 02-11-2015 om 09:16
Uber, Taxi-Bestel-App, smartphone, app, taxichauffeur

Uber trekt zich terug uit de Duitse steden Frankfurt, Hamburg en Düsseldorf. De Amerikaanse multinational wil nu overleggen met de politiek om een kader te schetsen onder welke voorwaarden de verschillende diensten actief kunnen zijn in heel Duitsland. Uber blijft nog wel actief in Berlijn en München.

In Berlijn rijdt Uber nog met de dienst UberTAXI. Hierbij wordt gebruik gemaakt van officiële taxi’s. In München is UberX en UberBlack te bestellen.  Hierbij wordt gebruik gemaakt van professionele privé-chauffeurs met een vergunning (zogenaamde huurauto met chauffeur). UberPop werd eerder al overal verboden in Duitsland waarbij boetes van 250.000 euro per keer opgelegd kunnen worden.

Geldende wetten

De Duitse autoriteiten zorgen er met harde hand voor dat Uber zich aan de geldende wetten houdt. Inmiddels werkt de dienst in Duitsland alleen met geregistreerde chauffeurs. Het bedrijf betaalt bovendien de registratiekosten, in totaal zo’n vierhonderd euro. Er zou desondanks een tekort aan chauffeurs zijn.

“Voor veel potentiële Uber-partners is het registreren van een onderneming te kostbaar en te tijdrovend”, aldus het bedrijf.

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?