‘Uber moet stoppen met UberPop en zich richten op legaal UberBlack”

Gepubliceerd op 17-03-2015 om 13:57
Hubert Andela, IRU, KNV Taxi

Uber moet stoppen met provoceren door bewust de wet te blijven overtreden met UberPop. En zich richten op de legale versies waarmee ze de Nederlandse taximarkt heeft betreden; UberBlack en UberLux. Die oproep die Hubert Andela, secretaris KNV Taxi, aan het Amerikaanse miljardenbedrijf. 

Geweld is niet goed te keuren benadrukt hij. “Maar we hebben niet voor niets de Staatssecretaris hier al voor gewaarschuwd. Zij heeft een verantwoordelijkheid voor handhaving.”

Frustratie

De frustratie bij de taxichauffeurs wordt volgens Andela vooral veroorzaakt door de schijn van klassenjustitie. “Een bedrijf met diepe zakken kan langdurig de wet overtreden. Mansveld moet nog beter uitleggen wat ze daartegen doet.”

Maar Andela roept vooral het bedrijf Uber op om haar verantwoordelijkheid te nemen. “Het dreigt steeds verder uit de hand te lopen. Uber moet stoppen met provoceren en frustratie oproepen”, vindt de KNV Taxi-secretaris.

Innoveren

“Uber noemt haar product UberPop innoveren. Maar het is niets anders dan reizigers koppelen aan snorders en daar geld aan verdienen. Daar moeten ze mee ophouden. Uber kan prima de Nederlandse taximarkt betreden met haar legale concepten. Maar ze kiest er nadrukkelijk voor om dat niet te doen en zich te richten op het illegale UberPop. Daarmee neemt Uber een hele grote verantwoordelijkheid op zich”, waarschuwt Andela.

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?