Taxichauffeurs dreigen met actie rondom concert Normaal

ARNHEM – Arnhemse taxichauffeurs luiden de noodklok over de standplaatsen in het centrum. Ze dreigen met actie rondom het afscheidsconcert van de Achterhoekse rockband Normaal in GelreDome, zaterdag 19 december. Als gevolg van de nieuwe verkeerssituatie bij het Willemsplein en Nieuwe Plein zouden Arnhemse taxiondernemers veel klanten mislopen.

De plekken zijn te smal, andere auto’s raken beschadigd. Dit is een onhoudbare situatie.

Vooral het uitgaanspubliek van de Korenmarkt weet de standplaatsen voor taxi’s niet meer te vinden, stelt Jan Zaaijer, voorzitter van de stichting Kwaliteitstaxi Arnhem. “Voorheen was er plaats voor zo’n 8 taxi’s om de hoek bij het plein, de mensen konden zo van de Korenmarkt de taxi in”, zegt Zaaijer.

“De nieuwe plekken, voor Luxor Live, zijn lastig te bereiken en slecht ontworpen. En het zijn er maar 2. Taxi’s moeten nu soms in de grasperken wachten. De plekken zijn te smal, andere auto’s raken beschadigd. Dit is een onhoudbare situatie.”

Begrip
Gesprekken met de gemeente hebben vooralsnog niets opgeleverd. “Ze tonen begrip, maar doen er niets aan. Dat terwijl we maanden geleden al aan de bel hebben getrokken.” Bijkomend probleem is dat na de oplevering van het Willemsplein het Arnhemse centrum nog maar 3 parkeervakken voor taxi’s telt.

“Kortom, er moet heel snel iets veranderen.” De gemeente kijkt naar de mogelijkheid om van een stuk van de groenstrook alsnog een taxistandplek te maken. “Dat gaat alleen niet van de een op de andere dag.”

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?