Taxi van Meurs uit Zuid-Limburg failliet verklaard

Gepubliceerd op 12-05-2015 om 16:28
taxibord, daklicht, taxi

Taxi van Meurs uit Simpelveld is dinsdag failliet verklaard. Taxibedrijf van Meurs is een van de grotere familiebedrijven van Limburg. De onderneming had een wagenpark van ruim driehonderd grote en kleine bussen, zo’n vierhonderd medewerkers en meer dan twaalfduizend vervoersbewegingen.

Taxibedrijf van Meurs is een tweede generatie familiebedrijf. Frans en Jeanny van Meurs hebben in 1976 het taxibedrijf opgericht. Destijds was het een gemengd bedrijf met taxi- en groepsvervoer.

Groepsvervoer

De zonen Frank en Bert van Meurs zijn in het bedrijf gestapt en vanaf 2000 heeft de directie de keuze gemaakt alléén op groepsvervoer te focussen. Frank was dinsdagmiddag nog niet bereikbaar voor commentaar. Maar de taxibranche heeft het zwaar, zeker als de omzet voor een groot deel wordt gewonnen door aanbestedingen.

Van Meurs is vooral gespecialiseerd in groepsvervoer en voert onder meer het grootste deel van het leerlingenvervoer in Zuid-Limburg uit (dagelijks zo’n 2000 leerlingen). Van Meurs won vorig jaar nog een omvangrijk aanbestedingstraject waarbij 13 Zuid-Limburgse gemeenten betrokken waren.

Consequenties

Wat de directe consequenties zijn voor leerlingen- en dagbestedingsvervoer is op dit moment nog niet bekend.
Het faillissement is door Taxi Van Meurs zelf aangevraagd, meldt L1.

TVM is specialist in groepsvervoer, waarvan 65% leerlingenvervoer, 25% activiteitenvervoer voor AWBZ-cliënten en 10% WSW-vervoer. TVM, marktleider in Zuid-Limburg, groeide in veertien jaar tijd van 60 naar 320 voertuigen.

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?