Chauffeurs eisen aanpak UberPop door gemeente A’dam

Gepubliceerd op 06-02-2015 om 15:35
Amsterdam, taxi, taxichauffeur, wethouder, verkeer, Litjens, petitie

Zo’n 1400 Amsterdamse taxichauffeurs hebben hun handtekening gezet op een petitie die de gemeente Amsterdam vraagt om strenger op te treden tegen de illegale snorders van UberPop. De gemeente heeft tot nu toe de aanpak van de illegale dienst bij de ILT neergelegd, maar dat is onvoldoende vinden de taxichauffeurs.

Een delegatie van vijf taxichauffeurs heeft de petitie overhandigd aan de Amsterdamse verkeers-wethouder Litjens.

Gemeente

“We hebben vertrouwen in de gemeente. De laatste jaren hebben we er samen voor gezorgd dat de Amsterdamse taxibranche beter gereguleerd is”, zegt de woordvoerder van de chauffeurs.

“Het gaat eindelijk goed en dat willen we zo houden in Amsterdam. We willen geen illegale UberPoppers in deze stad. Die zijn onverzekerd en voldoen niet aan de kwaliteitseisen voor taxichauffeurs die we samen met de gemeente hebben afgesproken.”

Wethouder

Wethouder Litjens zegt de zorgen van de chauffeurs te begrijpen. “Het gaat om een illegale activiteit en die tolereren we niet. Daar moet tegen opgetreden worden. Ik begrijp heel goed dat legale ondernemers actie ondernemen tegen illegale activiteiten die hun broodwinning bedreigen. En dat probleem onder onze aandacht brengen.”

De wethouder heeft toegezegd om nogmaals in gesprek te gaan met de ILT om de snorderaanpak tegen UberPop te bespreken.

Vertel uw netwerk over ons

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heeft u vragen of opmerkingen?